20 juli 2021

Tension Lover E-stim Tens Unit

Ik kon het mij nog vaag herinneren. Een aantal jaren geleden stond ik een fysieke sekswinkel gefascineerd te kijken naar een elektro sekstoy . Waarom ik toen niet de stoute schoenen had aangetrokken om hem aan te schaffen? Ik had het gevoel dat ik nog niet eens de veters van die stoute schoenen kon strikken. Ik was vooral van het oriënteren en kijken wat er allemaal aan toys waren, dan ze ook daadwerkelijk uit te proberen. Die tijd is inmiddels voorbij en mijn stoute schoenen staan nu echt te trappelen om met mijn eerste elektro sekstoy van Mystim, de Tension Lover E-stim Tens Unit, te gaan experimenteren.

De verpakking

De Tension Lover werd vlot en discreet geleverd. Alle materialen worden geleverd in een handig en stevig koffertje. Het koffertje is omwikkeld met een kartonnen sleeve waar de diverse specificaties van de Tension Lover wordt benoemt. Ook is het koffertje verzegeld, zodat er duidelijk gecheckt kan worden dat hij niet eerder open is geweest.
In het koffertje zijn alle materialen netjes verpakt. Het koffertje is gevoerd en er is een speciaal vak aanwezig waar de Tension Lover precies in past. Handig, zo zal er niet snel iets gebeuren met de Tension Lover wanneer hij opgeborgen is.
Tension Lover E-stim Tens

Handleiding en specificaties

Wellicht is eerst een uitleg over elektro seks op zijn plaats. Hier wordt in de handleiding nauwelijks aandacht aan besteed, maar wel cruciaal om te weten en te begrijpen wat het inhoudt lijkt mij. Elektro seks staat voor stimulatie van de erogene zones door middel van elektrische prikkels. Dit wordt ook wel elektrostimulatie genoemd (hier komt ook de afkorting ‘E-stim’ vandaan). Bij elektrostimulatie worden de prikkels aan de zenuwen toegediend wat resulteert in een tintelend of prikkelend gevoel. Dit hoeft zeker geen pijn te doen. Het kan een manier zijn om elkaar op te winden of gebruikt worden voor zelfbevrediging. Het kan zacht, het kan hard… en het voelt zo anders dan bijvoorbeeld een vibrator.
De Tension Lover is een elektro seks-kit waarmee je direct aan de slag kan gaan. De kit bevat een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe het apparaat te gebruiken is. De handleiding staat goed stil bij het veilig gebruiken van de Tension Lover. Lees dan ook de handleiding goed door en ga niet zomaar beginnen! Je speelt hier letterlijk met stroom en dat brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Lees je dus echt even in.

Naast de handleiding bevat de kit het volgende:

  • Mystim Tension Lover-apparaat
  • Twee setjes van twee zelfklevende elektroden (4×4 cm)
  • Twee elektrodekabels
  • Batterij

Mystim Tension Lover-apparaat

Met het Tension Lover-apparaat kun je de elektrische pulsen gemakkelijk instellen. Nadat je de batterij geplaatst hebt, is hij direct te gebruiken. De bediening van het apparaat gaat gemakkelijk door de logische functie van de knoppen (verlengen/verkorten, verlagen/verhogen).

Met het apparaat kan de pulsduur ingesteld worden. Hiermee stel je in hoe lang een afzonderlijke puls duurt. De pulsduur kan worden ingesteld tussen 50 – 260 μ s. Ook kan de pulsfrequentie ingesteld worden. De frequentie bepaalt het soort stimulatie; stotend, prikkelend of vibrerend. De pulsfrequentie kan worden ingesteld tussen 1 tot 160 Hz.​

Door te variëren met de pulsduur en -frequentie kun je verschillende zenuwgroepen stimuleren. Iedereen neemt de intensiteit van de pulsen op een andere manier waar. Daarom zit er bovenop het Tension Lover-apparaat een intensiteitsregelaar. Ga rustig opzoek naar wat jij lekker vindt, houdt eventueel een boekje bij om de verschillende standen van het apparaat bij te houden.

Naast de instellingen zelf uit te voeren kun je ook kiezen voor een van de zes vooraf ingestelde programma’s. Zo is er een programma met afzonderlijke stoten en zijn er programma’s met afwisselende pulsfrequentie en/of pulsduur.

Ook zit er een timer op het Tension Lover-apparaat. Na het instellen van de timer (10, 20, 30, 40, 50 en 60 minuten), gaat het apparaat automatisch uit.

Elektroden & elektrodekabels

Naast het Tension Lover-apparaat zijn ook de elektroden en -kabels nodig. Deze koppel je aan het apparaat en plaats je op je lichaam en/of dat van je partner. Houd hier de volgorde aan die de handleiding aangeeft. In de handleiding worden diverse suggesties gegeven waar de elektroden te plakken; voor de man, voor de vrouw, maar ook wanneer je de Tension Lover samen gebruikt. Ook hier is het weer, neem de tijd om te experimenteren welk plekje of plekjes jij lekker vindt om te stimuleren.

Tension Lover E-stim Tens

Hoe is de tension-lover-e-stim-tens-unit in gebruik?

Ik heb lekker geëxperimenteerd met de Tension Lover. Het apparaat is makkelijk te bedienen, dat is erg prettig. Het zorgt ervoor dat je hem er snel bij pakt om er mee aan de slag te gaan. De eerste paar keer was het zoeken naar de juiste standen (pulsduur en -frequentie en intensiteit). Ook mijn partner moest eraan geloven, dat was na een experiment afgelopen. Hij vond het niks. Jammer, maar dat is dan maar zo. Maar de volgende keer kon hij aan de knopjes draaien terwijl ik verwent werd met elektrische pulsen. Ook tijdens de seks kan je de Tension Lover zijn gang laten gaan en voegt een extra dimensie toe. Voor mij zorgt de Tension Lover vooral voor een heerlijk gevoel van massage. Ik kom er niet van klaar, maar het ontspant en geeft mij wel zin.

Conclusie

De Tension Lover verwent je met elektrische pulsen. Wellicht is de Tension Lover niet voor iedereen geschikt, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in elektrostimulatie of hiervoor open staat is de Tension Lover E-stim Tens Unit een aanrader. Hij is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in te stellen naar persoonlijke voorkeuren. Het bracht mij niet zozeer naar hogere sferen, maar het voegt toch zeker een extra dimensie toe. De Tension Lover is uit te breiden met elektrotoys die je, in plaats van de elektroden, aansluit op het Tension Lover-apparaat. De Tension Lover heeft twee elektrodeaansluitingen waardoor je zowel een set elektroden voor je partner als voor jezelf tegelijk kan gebruiken. Wat jammer is dat enkel de intensiteit per aansluiting aan te passen is. De pulsfrequentie en pulsduur zijn voor beide aansluitingen hetzelfde en onderling niet te veranderen.

Je koopt de Mystim – Tension Lover E-Stim Tens Unit voor €139,95 bij Easytoys.nl